Valitsus loob riigi infosüsteemi ameti

1185-aripaev 13. jaanuar 2011, 11:17

Valitsus kinnitas täna eelnõu, millega muutub riigi infosüsteemide arenduskeskus alates 1. juunist 2011 ametiks. Uus riigi Infosüsteemi amet (RIA) laiendab infosüsteemide turvalisusega tegelevaid valdkondi ja saab juurde järelvalve osakonna.

Majandus- ja kommunikatsioonimister Juhan Partsi sõnul on ühiskonnas tõusnud vajadus küberturvalisuse järele. „Eesti on selles vallas olnud maailmas üheks juhtriigiks ja riigi infosüsteemide amet peab seisma selle eest, et meie küberturvalisus oleks heal tasemel“, ütles minister.

Loodaval ametil on küberturbe korraldamisel kolm erinevat rolli, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Esiteks arendatakse edasi turvameetmete süsteemi, et kaasas käia tehnoloogia kiire arenguga, muutuvate ohtude ja täiustuvate rünnetega. Teine roll on küberturbe planeerimine, olukorra seiramine ja ennetustöö. RIA on ennetuse ja IT-spetsialistide koolitusega tegelenud, nüüd pööratakse rohkem tähelepanu ka planeerimisele ning seirele. Kolmandaks korraldab RIA riiklikku järelevalvet hädaolukorra seaduse ja avaliku teabe seaduse täitmise üle.

RIA ümberkorraldamisega ja küberturbe valdkonna laienemisega seotud vahendite lisavajadus on 12,9 miljonit krooni aastas.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2011, 12:27
Otsi:

Ava täpsem otsing