Whirpool teatas toormaterjali hinnatõusust, aktsia kukub

Rait Rebane 02. veebruar 2011, 23:00

Maailma juhtiv kodutehnika tootja Whirpooli  neljanda kvartali kasum kerkis 80 protsenti. Suure tõusu taga oli peamiselt madalamad kulutused ja maksusoodustus, kuid ettevõte sõnul on nad kasvavate toorainehindade tõttu tõstnud ka oma toodete hindasid.

Neljandas kvartalis kukkusid Euroopa ja Põhja Ameerika turud, kuid Ladina Ameerika ning Aasia turgude tõus kaalus languse üle.

Ettevõtte kasum kerkis 95 miljonilt dollarilt 171 miljoni dollarini ehk 2,19 dollarit aktsia kohta. Käive tõusis 4 protsenti 4,86 miljonilt dollarilt 5,04 miljardi dollarini. Analüütikud prognoosisid keskmiselt kvartalikasumiks 2,26 dollarit aktsia kohta ning käibeks 4,87 miljardit dollarit.

Nii nagu paljudel ettevõtetel on ka Whirpoolil probleeme kiiresti tõusvate toormaterjalide hinnadega. Firmal on selle tõttu plaanis vähendada kulutusi, suurendada tootlikust ning kodumasinate müügihindasid. Ettevõtte finantsjuhi Roy Templini sõnul kulus Whirpoolil toormaterjali peale aastaga kokku 217 miljonit dollarit, sellest100 miljonit moodustasid viimase kvartali kulutused.

Täna on ettevõtte aktsiahind kukkunud 2 protsenti 83,7 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2011, 23:00
Otsi:

Ava täpsem otsing