Apple alustab App Stores ajalehtede müüki

Rait Rebane 15. veebruar 2011, 20:51

Täna teatas tehnoloogiagigant Apple, et hakkab pakkuma kirjastajatele  e-ajalehtede ning e-ajakirjade tellimisteenust, mis tähendab, et ettevõtted saavad klientidele pakkuda erinevaid väljaandeid ühe ostuga.

Tellimusi hakatakse pakkuma App Stores, kust Apple omanikel on siiani olnud võimalik osta erinevaid aplikatsioone iPhonidele ja iPadidele. Väljaandjatelt, kes hakkavad kasutama Apple teenust, nõuab Apple, et App Stores peavad nad pakkuma tellimust vähemalt sama hinnaga, mis teistes kohtades. Samas ei keela tehnoloogia gigant ettevõtetel müüa e-ajakirju ja raamatuid ka läbi teiste kanalite.

„Ainus, mida me väljaandjatelt nõuame, on see, et App Stores peab teenus olema kas sama või parema hinnaga,” teatas Apple tegevjuht Steve Jobs, kes vaatamata tagasiastumisele, vastutab siiski ettevõtte strateegiliste otsuste eest.

Hetkel  pakub Apple App Stores enam kui 350 000 aplikatsiooni oma enimmüüdavatele seadmetele iPad, iPod ja iPhone. Kliendid on allalaadinud enam kui 10 miljardit aplikatsiioni, millest ligi 1,1 miljardid on olnud ka tasulised. Gleacher & Co analüütiku Brian Marshalli sõnul on App Store käive ligi 317 miljonit dollarit.

„Apple tahab kontrollida kõike läbi App Store,” teatas Bloombergile Marshall.

Täna on Apple aktsia kukkunud 0,02 protsenti 359,12 dollarini.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. February 2011, 20:51
Otsi:

Ava täpsem otsing