LHV: ühekordsed kulud halvendasid Baltika tulemust

Anne Oja 28. veebruar 2011, 18:30

Baltika ühekordsete kuludeta oleks finantstulemus LHV ootusi ületanud, kommenteeris LHV analüütik Kristo Oidermaa.

Järgneb Oidermaa koostatud LHV Panga kommentaar Baltika finantstulemustele.

Baltika neljanda kvartali kahjum oli küll LHV panga prognoosidest suurem, kuid korrigeerides näitajat juhtkonna toodud ühekordsete kuludega, oleks finantstulemus meie ootusi ületanud. Neljanda kvartali brutomarginaal oli 55,1%, mis on märgatavalt kõrgem kui aasta tagasi ning lisab kindlust kasumlikkuses pärast kolmanda kvartali halba üllatust. Baltika kvartalikahjum oli 1,3 miljonit eurot, kuid samas mahus näitas ettevõte ka ühekordseid kulusid ning seega opereeris Baltika neljandas kvartalis põhitegevuses kasumi piirimail.

Ettevõtte müügikasv on taastunud oodatust kiiremini ning neljandas kvartalis oli näiteks müük ruutmeetri kohta koguni 21% kõrgem kui aasta tagasi. Kui ettevõte suudab püsikulude kasvu kontrolli all hoida, toob jätkuv kiire müügi kasv kindlasti kaasa finantstulemuste paranemise ka järgnevates kvartalites. LHV Panga soovitus Baltika aktsiale on Neutraalne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2011, 18:35
Otsi:

Ava täpsem otsing