Swedbank: Baltika eelmise aasta tulemused olid head

Raivo Sormunen 01. märts 2011, 13:18

Swedbank Markets märgib oma kiiranalüüsis, et Baltika 2010. aasta tulemused oli head ning pank võib väärtpaberi 1,33 eurost hinnasihti tõstma hakata.

Baltika 52,2 miljoni eurone aastamüük oli panga ootustest veidi parem, kuid 6,3 miljoni eurone aastakahjum jäi umbes 0,5 miljonit prognoosidele alla. Pank toob prognoositust suurema puhaskahjumi põhjusena välja 2010. aastal toimunud laenude restruktureerimise, mis muutsid Baltika laenukulud suuremaks.

Samas toob Swedbank välja, et Baltika brutokasumi 51,8% marginaal oli umbes protsendi jagu prognoositust parem ning ka 4,7 miljoni eurone tegevuskahjum oli umbes miljoni euro võrra viimasest ennustusest tugevam.

Swedbank ütleb, et nad panevad Baltika 1,33 eurose hinnasihi võimaliku tõstmise pärast vaatluse alla. Ehkki kasvanud laenukulud omavad hinnasihile negatiivset mõju toob pank kokkuvõttes esile Baltika kasumlikkust, mis paraneb loodetust veidi kiiremini.

Swedbank ootab oma viimase analüüsi kohaselt Baltikale 2011. aastaks 3,1 protsendist käibekasvu ja 2,2 miljoni eurost kahjuminumbrit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. March 2011, 13:46
Otsi:

Ava täpsem otsing