• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Skandaalidesse sattunud poliitikute kukkumised

  Mullu skandaalidesse sattunud poliitikutest kaotas võrreldes 2007. aasta riigikogu valimistega enim hääli Reformierakonna kultuuriminister Laine Jänes. Hääli kaotas ka Jaanus Rahumägi.

  Kui reformierakondlane Laine Jänes kogus 2007. aasta riigikogu valimistel erakonna Tartu nimekirjas 9303 häält, siis eile jäi tema saagiks 2212 häält.
  Mullu vallandas Laine Jänes ERSO direktori ning tema juhitav kultuuriministeerium sai riigikontrollilt hävitava hinnangu. Investeeringute jaotamine kultuuriministeeriumis pole läbipaistev, juhendeid ei järgita ning plaanid on suuremad kui eelarve, selgus riigikontrolli hinnangust kultuuri ja spordivaldkonna investeeringute kohta.
  Reformierakonna liige Jaanus Rahumägi kogus 2007. aastal erakonna Ida-Viru maakonna nimekirjas 2144 häält. Tänavu kandideeris Rahumägi Reformierakonna Haabersti, Kristiine, Põhja-Tallinna nimekirjas ning kogus 1413 häält.
  Äripäev kirjutas mullu, et riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees Jaanus Rahumägi kasutab regulaarselt luksuslikke hüvesid, mida ta ise ajakirjanikele eitas.
  Kuigi Keskerakonna juht Edgar Savisaar sattus eelmise aasta lõpus idarahaskandaali, ei seganud see poliitikul kogumast selle aasta riigikogu valimistel rekordilist häältesaaki. 2007. aasta riigikogu valimistel kogus Savisaar 18003 häält ning tänavu püüdis ta 23012 häält. Savisaar kandideeris mõlemal korral Keskerakonna Tallinna kesklinna, Lasnamäe, Pirita nimekirjas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.