Skandaalidesse sattunud poliitikute kukkumised

Katre Pilvinski 07. märts 2011, 09:39

Mullu skandaalidesse sattunud poliitikutest kaotas võrreldes 2007. aasta riigikogu valimistega enim hääli Reformierakonna kultuuriminister Laine Jänes. Hääli kaotas ka Jaanus Rahumägi.

Kui reformierakondlane Laine Jänes kogus 2007. aasta riigikogu valimistel erakonna Tartu nimekirjas 9303 häält, siis eile jäi tema saagiks 2212 häält.

Mullu vallandas Laine Jänes ERSO direktori ning tema juhitav kultuuriministeerium sai riigikontrollilt hävitava hinnangu. Investeeringute jaotamine kultuuriministeeriumis pole läbipaistev, juhendeid ei järgita ning plaanid on suuremad kui eelarve, selgus riigikontrolli hinnangust kultuuri ja spordivaldkonna investeeringute kohta.

Reformierakonna liige Jaanus Rahumägi kogus 2007. aastal erakonna Ida-Viru maakonna nimekirjas 2144 häält. Tänavu kandideeris Rahumägi Reformierakonna Haabersti, Kristiine, Põhja-Tallinna nimekirjas ning kogus 1413 häält.

Äripäev kirjutas mullu, et riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees Jaanus Rahumägi kasutab regulaarselt luksuslikke hüvesid, mida ta ise ajakirjanikele eitas.

Kuigi Keskerakonna juht Edgar Savisaar sattus eelmise aasta lõpus idarahaskandaali, ei seganud see poliitikul kogumast selle aasta riigikogu valimistel rekordilist häältesaaki. 2007. aasta riigikogu valimistel kogus Savisaar 18003 häält ning tänavu püüdis ta 23012 häält. Savisaar kandideeris mõlemal korral Keskerakonna Tallinna kesklinna, Lasnamäe, Pirita nimekirjas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2011, 11:43
Otsi:

Ava täpsem otsing