Indrek Kald • 21. märts 2011 kell 6:25

Vitsuti relvaäri taga oli allilma autoriteet?

Politsei kahtlustas, et Tallinna volikogu esimehe Toomas Vitsuti relvaäriga Vahemerel oli mitteametlikult seotud endine allilmaautoriteet Kalev Kurg – mees, kelle palgamõrvar 2005. aastal tappis.

Üks äriajajaid oli keskerakondlasest Toomas Vitsuti võlanõudjast venna, hiljem ajutiselt Rahvaliidu peasekretäriks saanud Lauri Vitsuti kompanjon Mikk Varik –ametlikult legaalse taustaga ärimees, keda informeeritud ringkondades teatakse rohkem Kure Kalevi kunagise asjaajajana.

Toomas Vitsut tunnistas Postimehele, et Varik sattus tema osalusega laevaäri juhatuse liikmeks venna Lauri ettepanekul, viimase väitel tundis Varik kadunud Kalev Kurge tõepoolest väga lähedalt, ent allilmaautoriteedi kuulsusega mees laevaäris ei osalenud.

"Tean üsna täpselt, mis politseid Kalev Kure tapmisega seoses huvitas, sest olen käinud kahel korral selles küsimuses uurijate juures ülekuulamisel," kinnitas Lauri Vitsut, lisades, et politsei nelja tööversiooni hulka laevaäri ei kuulunud.

"Ta on minu paarimees, kelle roll oli aidata Easterni Vahemere regioonis tekkinud vaidlustes, tegeleda näiteks põhjaläinud Balcan Stari kütusearvetega," viitas Lauri Vitsut vend Toomase osalusega OÜ-le Eastern Shipping Group, mis vedas Vahemerel laevaga lõhkeaineid.

Hetkel kuum