Silvia Kruusmaa • 30. juuni 2011 kell 13:51

Revisjonikomisjoni esimees: korruptsioon on Tallinnas normiks

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Madis Kübar mõistab hukka Toomas Õispuu pistise võtmise juhtumi, märkides, et paraku ei üllata korruptsiooni ilmsikstulek Tallinnas enam kedagi.

"Viimase paari aasta kogemusele tuginedes võib kahjuks väita, et tänase linnavalitsuse ametnike seas tundub korruptiivne käitumine olevat mitte üksik erand, vaid väljakujunenud norm,“  lausus Madis Kübar.

Sagedastest korruptsioonijuhtumistest tulenevalt esitab Kübar revisjonikomisjonile ettepaneku lülitada oma tööplaani täiendav kontrollteema, uurimaks linnavalitsuse ning linnakantselei ametite ja teenistuste tegevust seoses pistise võtmise juhtumitega.

„Soovime saada selgust, kas linna kontrollasutus ehk sisekontrolör on  aset leidnud korruptsioonijuhtumitest teinud mingeid järeldusi, et ära hoida ja vähendada võimalikku ametnike kuritegelikku tegevust tulevikus. Kas näiteks Tallinna kommunaalametis ja planeerimise ametis on läbi viidud muudatusi  korruptsiooni välistamiseks?“ selgitas Kübar.

Hetkel kuum