Deklaratsioonikohuslaste ring laieneb

Tanel Kalmet 04. juuli 2011, 00:00

27. juuni Äripäev kirjutas, justkui oleks korruptsioonivastane seadus takerdunud ministeeriumide vaidlusse. See ei vasta tõele, mingit takerdumist ei ole.

Uus korruptsioonivastane seadus on ministeeriumides kooskõlastusringil. Kooskõlastusring ei ole formaalne, vaid sisuline protseduur. Sellega kogub eelnõu ette valmistav ministeerium kokku nii teiste asutuste kui ka näiteks ettevõtjate, kodanikuühenduste ja huvirühmade arvamused ning analüüsib ja arutab neid, enne kui eelnõu esitatakse valitsusele.

Arvamusi ei küsita linnukese pärast. Vaid selleks, et saada Eestile parim lahendus. Hea õigusloome tava juurde kuulub ka austus ja avatud meel teiste ettepanekute suhtes. Isegi kui nendega ei nõustuta, tuleb neid mõista.

Justiitsministeerium eelnõu koostajana esitas ja argumenteeris oma ettepanekud seletuskirjas. Loomulikult pole töö sellega lõppenud ning justiitsministeerium on tagasisidet arutanud ning eelnõus esialgu määratud deklarantide ringi laiendanud. Ka ministeeriumi sisearuteludes oleme jõudnud selleni, et deklarantide ringi laiendatakse näiteks Tallinna linnaosavanematega ning luuakse regulatsioon, et asutused saaksid ise neid andmeid koguda. Parandusi on veelgi.

Lisaks olgu öeldud, et algusest peale on eelnõus olnud soov saada ajakohasem deklareerimisviis. See hõlmab nii eeltäidetud deklaratsioone kui ka nende deklaratsioonide avalikustamist veebis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2011, 17:06
Otsi:

Ava täpsem otsing