Kadrin Karner • 2. august 2011 kell 14:06

Peaministri nõunikuks sai Märt Volmer

Alates 1. augustist nõustab peaministrit rahvusvaheliste suhete ja välispoliitika alal diplomaat Märt Volmer ning kuni 21. augustini annab peaministrile rahandus- ja majanduspoliitika nõu endine Eesti Panga asejuhataja Märten Ross.

Märt Volmer on töötanud Eesti välisteenistuses alates 1993. aastast, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Tema töökohustuste hulka on kuulunud nii Eesti kahepoolsed suhted välisriikidega kui ka töö rahvusvahelistes organisatsioonides. Volmer on töötanud Eesti välisesindustes Taanis ja OSCE juures Viinis, olnud peakonsul Peterburis ning Eesti Vabariigi suursaadik Türgis. Enne tööle asumist peaministri välisnõunikuna, töötas Volmer Ida-Euroopa, Aasia, Aafrika, Ameerika ja Vaikse Ookeani piirkonna poliitikaosakonna peadirektorina välisministeeriumis.

Volmer on lõpetanud EBSi magistrantuuri rahvusvahelise ärijuhtimise erialal, enne seda õppis ta Tallinna Pedagoogilises Instituudis kehakultuuri erialal. Samuti on Volmer lõpetanud Eesti Diplomaatide Kooli, kus spetsialiseerus konsulaarsuhetele.

Peaministri senine välisnõunik Toomas Kukk asub tööle Eesti suursaadikuna Bulgaarias.

Peaministri meeskonnaga liitub augustiks ka endine Eesti Panga asejuhataja Märten Ross, kes 1.–21. augustini nõustab peaministrit rahandus- ja majanduspoliitika küsimustes, esitab peaministri büroole ülevaate majandussurutise põhijäreldustest, samuti konsulteerib peaministrit ja peaministri bürood pika ning keskpika perspektiivi väljavaadetest Euroopa riigirahanduse kriisi teemal.

Märten Ross töötas Eesti Pangas alates 1992. aastast, alates 2000. aastast kuni tänavuse kevadeni on ta olnud valitud Eesti Panga asejuhataja kohale. Ross on õppinud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonnas ökonomisti, tootmise ökonoomika ja juhtimise eriala ning lõpetanud 1993. aastal Stockholmi Ülikooli sotsiaalteaduste magistrina. Ta on läbinud mitmeid erialaseid täiendkoolitusi, pidanud rahvusvahelise rahanduse alaseid loenguid Tallinna Tehnikaülikoolis, olnud kaasvastutaja Tartu Ülikoolis loengusarja „Keskpangapoliitika“ eest. 

Hetkel kuum