Fitch võttis USA reitingu vaatluse alla

Rainer Saad 03. august 2011, 00:24

Fitch Ratings ütles, et võttis USA   AAA- reitingu vaatluse alla, kuna riigi võlg on kasvanud tempos, mis ei ole kooskõlas nii kõrge reitinguga.

Fitchi esindaja David Riley kommenteeris tänast USA võlalimiidi tõstmise heakskiitu järgmiselt: „Kuigi võlalimiidi tõstmine on hea esimene samm Ameerika fiskaalprobleemile, on see siiski ainult esimene samm. Kas see tähendab, et AAA reiting on kindlustatud? Ei tähenda.”

Fitch ütles täna, et USA peab tegema raskeid valikuid maksude ja kulutuste osas ning kõige selle taustaks on nõrk majanduslik olukord. Enda aprillikuises raportis tõi Fitch välja, et valitsussektori võla ja SKP suhe jõuab 100%-ni 2012. aastal, mis on kõrgeim kõikidest AAA reitinguga riigist, vahendab Bloomberg.   

Lisaks Fitchile, on ka Standard & Poor’s ning Moody’s USA reitingu vaatluse alla seadnud. 

Vaatamata võlalimiidi vaidlustele ning võimaliku reitingukärpe ees on USA valitsuse võlakirjad jätkuvalt suure nõudluse all. Täna langes USA 10-aastaste riigivõlakirjade tootlus nii madalale kui 2,624%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. August 2011, 18:56
Otsi:

Ava täpsem otsing