Meelis Mandel • 5. august 2011 kell 13:48

Swedbank: olge aktsiatega ettevaatlikud

Soovitame kõikidel suurematel turgudel jääda aktsiainvesteeringute osas ettevaatlikuks, leiab Swedbank Eesti.

Maailma aktsiaturud kukkusid eile üle 4% (MSCI World Equity indeksi kohaselt). Kahe viimase nädalaga on aktsiaturud tulnud 10% allapoole ja on nüüd tagasi eelmise aasta novembris saavutatud tasemel.

Turu müügilainel on Swedbanki Balti investeerimiskeskuse teatel kaks peamist põhjust: probleemid euroalal ning asjaolu, et USA-s varakevadel alanud majandustsükli aeglustumine on levimas teistesse piirkondadesse ning SKP nõrgema kasvu märke on nüüd näha juba peaaegu igal pool.

„Hetkel ei näe me võimalust, et eespool nimetatud riskitegurid lähitulevikus oluliselt paremuse suunas liiguksid,“ kirjutab Swedbank Eesti. „Pärast viimasel ajal toimunud aktsiate järsku langust ei välista me lühiajalist hüpet kõrgemale. Mõned suuremate keskpankade ja/või valitsuste poolsed ühekordsed ja tugevad poliitilised avaldused võivad langevatele hindadele piiri panna. Hetkel ei näe me siiski põhjust, mis lähitulevikus tekitaks uuesti tugeva tõusvate aktsiahindadega turu.“

Swedbank Eesti teatel näevad nad püsituluväärtpaberite maailmas hetkel kõrge reitinguga ettevõtete võlakirju ühe kõige turvalisema varana, mis suudavad vastu pidada finantsturgude ebastabiilsusele, kui see peaks veelgi süvenema ja laienema.

 

Hetkel kuum