Parts ei taha Euroopa majandusvalitsust

Katri Soe-Surén 09. september 2011, 10:50

„Mis see veel peaks olema?“ küsib Eesti majandusminister Juhan Parts intervjuus ajalehele Financial Times Deutschland. Partsi arvatel tähendaks see veelgi rohkem bürokraatiat Brüsselis.

„Vastus ei saa olla veelgi rohkem bürokraatiat Brüsselis. Räägitakse Euroopa majandusvalitsusest, aga mida see peaks endast kujutama? Ei saa ju olla nii, et korratakse juba olemasolevaid reegleid.“ Partsi arvates piisab sellest, et stabiilsus- ja kasvupaktiga on juba olemas selge kokkulepe. „Kuid me ei tea, kuidas me saame itaallasi sundida seda ellu viima. Selleks peaksid nad praktiliselt saama Saksamaa 17. liidumaaks.“

Partsi arvates oleks asi, mida teistel Euroopa riikidel Eestilt õppida see, et võib raskeid otsuseid teha ja sellegipoolest saada tagasi valitud.

Küsimusele, kuidas peaksid valitsused reageerima uutele kriisisignaalidele, ütleb Parts, et Eestil pole tegelikult praegu kasvustrateegiat. „Kõik on hästi, seni kuni majandus kasvab. Probleem tekib siis, kui see enam nii ei ole.“


Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    11. September 2011, 10:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing