Lambsdorff nõuab euro parlamendi loomist

Katri Soe-Surén 08. september 2011, 15:16

Liberaalist Saksa europarlamendi saadik Alexander Graf Lambsdorff nõuab, et luua tuleks eraldi euro parlament, mis koosneks 17 eurotsooni riigi saadikutest.

„Saksamaa ja Prantsusmaa nõutud majandusvalitsusest on tulevikus vaja ka uut euro parlamenti. Seda on vaja, kuna ka Euroopa majandusvalitsusel peab olema parlamentaarne kontroll,“ ütles Lambsdorff intervjuus ajalehele Die Welt.

Euro parlament ei läheks maksumaksjale maksma sentigi rohkem, kuna vaja ei ole ei uusi saadikuid ega uusi parlamendihooneid. „Juba valitud europarlamendi saadikud eurotsooni riikidest langetaksid otsuseid, mis puudutavad nende ühisraha, ning ka hääletaksid nende üle eraldi teistest eurosaadikutest.“ Lambsdorffi arvates peaks euro parlament kontrollima ka Euroopa abirahade kasutamist kriisiriikides.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. September 2011, 15:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing