• Jaga lugu:

  Enerpoint: oleme pidevalt tootmisesse investeerinud

  Oleme iga aasta siin üht-teist juurde hankinud, kuid tänavu oli meie põhiliini uuendus, märkis energiat säästvate lahenduste arendaja Enerpoint Saare OÜ tegevjuht Erik Keerberg.

  "Lõpetasime just tootmisliinide moderniseerimise ja eks me oleme iga aasta siin üht-teist juurde hankinud, sest et ega seadmed väga palju üle viie-kuue aasta vastu ei pea. Nende eluiga ongi umbes selline ja siis tuleb pidevalt neid uuendada, kuid see aasta oli meie põhiliini uuendus," vastas Keerberg küsimusele viimase aja investeeringute kohta.
  Ta selgitas, et üks põhjus oli amortisatsioon, aga peamine põhjus oli soov saada ressurssi juurde ning uued seadmed on lihtsalt kiiremad ja võimekamad. "Meie tootmine on 20-30% iga aasta kasvanud v.a. 2009 ja muidugi me vajame ka ressurssi juurde – mitte ainult inimressurssi, vaid ka toomisseadmete ressurssi."
  Keergberg rääkis, et nad tajuvad siiski tagasihoidlikku olukorda. Seis pole küll selline nagu 2008-2009, aga on tunda rahunemise märke. "Oleme siiski kasvugraafikus, aga kolm või neli kuud on veel ees. Kuid seda ma ei arva, et investeeringud said enneaegselt tehtud. Masinad ongi ettevaatavalt soetatud, et meil oleks võimalus mõned aastad jälle kasvada. Investeerisime tänavu 400 000 eurot."
  Plastpakendite tootja EstPak Plastiku juht Enno Harjak lisas, et tänu EASi toetusele on investeeritud toomisesse. "Saime toetust tootmisvahendite soetamiseks, juulis võtsime vanas rahas vastu 17 miljonit krooni. Me laiendame just toomist varem olemasolevatele ekstruuderitele, mis kilet toodavad ja formeerimisliinidele saime ühe komplekti juurde," rääkis Harjak.
  Ta ütles, et nad on ise otsinud uusi kliente ja turge ning tihtipeale on asi selle taha jäänud, et tootmises on ainult üks komplekt seadmeid, kuid tarnija on alati kindluse mõttes huvitatud, et oleks ka alternatiiv, kui üks tootmisliin rivist välja läheb. "Samal ajal saime ka toomisvõimsust praktiliselt topelt juurde," märkis Harjak.
  Tänane Äripäev kirjutas, et tootmisvõimsuste efektiivsemaks muutmise võimalused on otsas ja tellimuste vool sunnib Eesti tööstureid taas põhivarasse investeerima.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.