Poola üldvalimised kergitavad zlotti

Maarja-Liis Mitri 10. oktoober 2011, 21:33

Poola zloti kurss tugevnes esmaspäeval, kui turge rõõmustas uudis, et üldvalimised võitis peaminister Donald Tuski paremtsentristlik Kodanikuplatvorm.

Valimisvõit tegi Donald Tuskist  esimese Poola peaministri viimase 20 aasta jooksul, kes on pääsenud võimule kaheks ametiajaks järjest. Kodanikuplatvorm kogus 39% häältest, edestades 9,5%-ga  oma peamist rivaali Jaroslaw Kaczynski juhitud konservatiivset erakonda Seadus ja Õiglus.

Nii euro kui ka dollar kukkusid täna zloti suhtes. Euro langes ligikaudu  1,7 % ja dollar 3,6%.

Reitinguagentuur Fitch märkis uudise peale, et valitsus peaks riigi eelarvedefitsiidi vähendamise kava veelkord üle vaatama, et täita euroga liitumise kriteeriume. Valitsuse praegune eesmärk aastaks 2012 on vähendada puudujääki 3% peale SKP-st, kuid see põhineb 4%-sel majanduskasvuprognoosil, mis agentuuri sõnul on liiga optimistlik. Fitch ennustab Poolale 2012. aastaks 3,3% suurust majanduskasvu. 

Fitch kinnitas täna ka Poola stabiilse väljavaatega A- reitingut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2011, 21:33
Otsi:

Ava täpsem otsing