• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poola üldvalimised kergitavad zlotti

  Poola zloti kurss tugevnes esmaspäeval, kui turge rõõmustas uudis, et üldvalimised võitis peaminister Donald Tuski paremtsentristlik Kodanikuplatvorm.

  Valimisvõit tegi Donald Tuskist  esimese Poola peaministri viimase 20 aasta jooksul, kes on pääsenud võimule kaheks ametiajaks järjest. Kodanikuplatvorm kogus 39% häältest, edestades 9,5%-ga  oma peamist rivaali Jaroslaw Kaczynski juhitud konservatiivset erakonda Seadus ja Õiglus.
  Nii euro kui ka dollar kukkusid täna zloti suhtes. Euro langes ligikaudu  1,7 % ja dollar 3,6%.
  Reitinguagentuur Fitch märkis uudise peale, et valitsus peaks riigi eelarvedefitsiidi vähendamise kava veelkord üle vaatama, et täita euroga liitumise kriteeriume. Valitsuse praegune eesmärk aastaks 2012 on vähendada puudujääki 3% peale SKP-st, kuid see põhineb 4%-sel majanduskasvuprognoosil, mis agentuuri sõnul on liiga optimistlik. Fitch ennustab Poolale 2012. aastaks 3,3% suurust majanduskasvu. 
  Fitch kinnitas täna ka Poola stabiilse väljavaatega A- reitingut.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
Tootjahinnad kasvasid septembris üle 19% Ekspordihinnad kasvasid samas taktis
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.