Anne Oja • 14. oktoober 2011 kell 13:57

Riigil jäi sisse nõudmata kuni 44 mln eurot pakendiaktsiisi

Riigikontrolli hinnangul võis riigil jääda 2009. aastal pakendiettevõtjatelt sisse nõudmata ligikaudu 44 miljonit eurot (688,5 miljonit krooni) pakendiaktsiisi.

Kuna puuduste tõttu järelevalves ei kontrollita ega auditeerita ettevõteteesitatud pakendiandmeid, pole võimalik kohustusi eiranud ettevõtteid tagantjärele tuvastada ega ka aktsiisinõuet esitada, seisab riigikontrolli 2010. aasta aruandes.

Pakendiorganisatsioonide ja keskkonnaministeeriumi andmed pakendite turule laskmise ja taaskasutamise kohta erinevad pea kahekordselt. Riigikontrolli sõnul on ettevõtted huvitatud esitama tegelikust väiksemaid pakendijäätmete tekke mahte, kuna siis peavad nad vähem pakendiaktsiisi tasuma.

Hetkel kuum