Anne Oja • 13. oktoober 2011 kell 14:13

Kriitika uduste plaanide pihta

Pole siiani selge, mida suurinvesteeringuid vajavad Eesti Energia ja Estonian Air riigilt saadava rahaga tegema hakkavad, teatas täna riigikontroll.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi prognoosi kohaselt on EestiEnergial vaja aastail 2012–15 lisaraha 1,15 miljardit eurot. Riigikontrolli hinnangul pole jätkuvalt selgust, mida Eesti Energia riigieelarves juba arvestatud 150 miljoni euroga ja puuduoleva miljardiga teha plaanib. Eesti energeetika tulevikku ei ole endiselt avalikkusele laiemalt selgitatud ega valitsuses läbi arutatud.

Ka eelmise aasta sügisel omandatud lennufirma Estonian Air arenguplaanid ja lisakapitali vajadus pole selge. Avalikkuseni on jõudnud erinevat infot vajaliku lennukipargi asjus, kuid selget ja valitsuse kinnitatud strateegiat, millisena riik omanikuna ettevõtte tulevikku näeb ning kas ja kui palju on äriühingul lisaraha vaja, riigikontrolli hinnangul pole.

Hetkel kuum