Anne Oja • 13. oktoober 2011 kell 21:00

Riigikontroll: töötukassata oleks eelarve suures miinuses

"Töötukassata oleks eelarve suures miinuses," kõlab riigikontrolli kokkuvõte auditis "Ülevaade riigi vara kasutamisest ja säilimisest 2010. aastal."

Sotsiaalkindlustusfondide (töötukassa ja haigekassa - toim) käsutuses on praeguse seisuga ca 500 miljonit eurot reserve. Riigi ja sotsiaalkindlustusfondide raha juhtimisega loodab valitsus vältida uute laenude võtmist. Valitsus on töötukassa ja haigekassa reservide riigikassasse konsolideerimise heaks kiitnud ja eelnõu ootab nüüd riigikogu otsust, seisab analüüsis.

Kui töötukassa ja haigekassa reservidest oleks vaja teha oodatust rohkem väljamakseid, oleksid riigil peagi näpud põhjas. Kui riigikogu valitsuse eelnõu tagasi lükkaks, tähendab see kindlat vajadust võtta laenu ja/või kasutada stabiliseerimisreservi, täpsustab riigikontrolli ülevaade.

Samuti leidis riigikontroll, et ministeeriumid on toonud oma aruannetes välja mitmeid probleeme ja tegematajätmisi, kuid valitsus vaikis neist suurema osa riigi 2010. aasta tegevusaruandes maha.

"Ainult positiivse väljatoomine loob valitsuse tegevusest kallutatud pildi," kommenteeris riigikontroll.

Hetkel kuum