Saksamaa leidis Hodorkovski arvetelt 15 mln eurot

Anne Oja 16. oktoober 2011, 10:55

Saksamaa maksuinspektorid avastasid Jukose eksjuhi Mihhail Hodorkovski ja tema pereliikmete pangaarvetelt 15 miljoni eurot.

Summad tulid ilmsiks siis, kui maksuametnikud töötasid läbi Šveitsi pankadest saadud infot. Alustati ka kriminaalmenetlust rahapesu kahtluses, kuid kas menetlus jätkub, pole teada. Hodorkovski raha asus Šveitsi panga harus Julius Baer, mis tegutseb Münsteris Kirde-Saksamaal.

Hodorkovski ja Menatep grupi endine juht Platon Lebedev viibivad praegu Venemaal vangis süüdistatuna 200 miljoni tonni nafta väljapetmises ja rahapesus. 2010. aastal mõistis kohus neile 14-aastase vanglakaristuse. Kõige varem vabanevad Hodorkovski ja Lebedev 2016. aastal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. October 2011, 10:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing