Romet Kreek • 19. oktoober 2011 kell 9:16

LHV hindas Tallinki tulemused positiivseteks

„Tallink esines neljandas kvartalis edukalt täites nii juhtkonna poolt seatud eesmärgid kui ka meie prognoosid, mistõttu jätkame ettevõtte katmist Osta soovitusega, kirjutas LHV analüütik Shana Vida Gavron Tallinki analüüsis.

„Oleme Tallinki tuleviku osas jätkuvalt optimistlikult meelestatud. Kuigi oodatav reisijate arvu ja tulude kasv on järgmisel aastal mõnevõrra madalam kui lõppenud aastal, siis prognoosime ka edaspidi müügitulude suurenemist nii tõusutrendis liikuvate reisijate ja kaubaveostatistika kui ka suurenenud pardakulutuste toel. Nimetatud arengud omavad läbi tulude rea positiivset mõju ka kasuminumbritele. Viimati avaldatud statistika kohaselt kasvas septembrikuus Tallinki reisijate arv aastaga 5,5%, mis lisab kindlustunnet järgnevate kvartalite osas. Kui kütusekulud välja jätta, siis on Tallinki kulubaas suures osas fikseeritud, mis tähendab, et kasvumärgid käibenumbrites avalduvad koheselt ka kõrgemas ärikasumis.“

LHV säilitas Tallinki aktsiale 17. jaanuaril antud ostusoovituse. Aktsia õiglase hinna vahemik on 1,05-1,15 eurot.

Hetkel kuum