Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pool mln eurot tuntuse kasvuks

  Eesti Spa Liit kasutab EASist saadud 680 000 eurot selleks, et kasvatada Eesti tuntust terviseturismi sihtkohana.

  "Kõige suurema hulga saadud toetusest tahame kulutada turundamisele, et klastri partnerid oleksid tuntud lähi- ja välisturgudel," ütles liidu president Irene Väli.
  EASi klastriprogrammi koordinaator Tiiu Evert pidas positiivseks, et Eesti spaad turundavad selle valdkonna võimalusi üheskoos. "Meie finantseerime kogu projekti mahust kuni 70% ja 30% peavad nad ise panema. Kas paneb liit või partnerid eraldi, see on nende omavaheline kokkulepe," selgitas ta.
  Väli sõnul on klastri partnerid liidu ravispaad. "Heaoluspaad on jäänud äraootavale seisukohale, kuidas programm ja tegevus käivituvad. Loodame näha neid liitumas lähiajal."
  Bernhard Spa Hotelli omanik Madis Mutso nentis, et mõnes mõttes annab see programm osalistele konkurentsieelise. Otepääl asuv Bernhard Spa Hotell spaaliitu ei kuulu. "Ilus oleks, kui riik toetaks toote- ja teenusepõhiselt, mitte niivõrd organisatsioonipõhiselt. Üldisemas plaanis on oluline ikkagi, et kogu sektor areneb. Kes soovivad ja väärivad, võiksid sellest toetusest väikese tükikese saada, mitte ainult valitud klubid," leidis Mutso.
  Tingimused igaühele ei sobi. Mutso oleks spaaliidu liige küll, kui tingimused oleksid vastuvõetavad. "Spaaliidu aasta liikmemaks päris korralik, paar aastat tagasi oli vist 150 000 krooni. Praegu oleme Hotellide ja Restoranide Liidu liige, oleme käinud messidel ja see on kasuks tulnud, ikkagi otsene turundustegevus," lausus ta.
  Liitu ei kuulu ka Hotell Saaremaa Thalasso Spa. "Seal on oma nõuded, mis on vaja täita. Me küll tegutseme selles suunas, et saaksime liikmeks, aga seda ilmselt ei juhtu niipea. See puudutab nõudmisi teenustele," rääkis hotell-spaa tegevjuht Ulvi Lehtsalu.
  Samast klastri toetamise meetmest sai 2009. aasta lõpus raha ka Pärnumaa Turism SA, et turundada Pärnumaad sihtkohana. Summa oli 17 716 eurot.
  Pärnumaa Turism SA juht Kaire Ilus jäi toetusega väga rahule. "See aitas meid edasi. Panime kokku strateegia, kuidas edasi minna nii, et Pärnu külastatavust kogu aasta läbi suurendada," rääkis Ilus.
  Karm mõõdikEASi koordinaatori Tiiu Everti sõnul ei saa sellest projektist kindlasti mitte "Welcome to Estonia" kordus, sest see on väga spetsiifiliselt sihtturgudele suunatud kampaania spaade teenuste müümiseks. ""Welcome to Estonia" oli väga üldine kampaania Eesti tutvustamiseks," märkis ta
  Tema sõnul vaadatakse tulemuse hindamisel raha sihipärase kasutamise kõrval ka konkurentsivõime tõusu, ekspordikäivet, lisandväärtuse kasvu. "Tahame kindlasti näha uusi tooteid, teenuseid ja rahvusvahelistumist - näiteks, kas nad on rahvusvaheliselt edendanud oma müüki nii, et välisturistide arv on kasvanud rohkem, kui nad arvasid," lisas ta.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Saksamaa suurim Vene gaasi importija teatas 12,3 miljardi euro suurusest kahjumist
11 249 töötajaga Saksa kommunaalettevõte Uniper, mis sai eelmisel kuul 15 miljardi euro suuruse riikliku päästepaketi, teatas esimese poolaasta 12,3 miljardi euro suurusest puhaskahjumist, mis oli peamiselt tingitud Venemaa gaasitarnete vähenemisest, mis sundis ettevõtet ostma kõrgema hinnaga mujalt.
11 249 töötajaga Saksa kommunaalettevõte Uniper, mis sai eelmisel kuul 15 miljardi euro suuruse riikliku päästepaketi, teatas esimese poolaasta 12,3 miljardi euro suurusest puhaskahjumist, mis oli peamiselt tingitud Venemaa gaasitarnete vähenemisest, mis sundis ettevõtet ostma kõrgema hinnaga mujalt.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Valitsus teisaldab punamonumendid Narvas. Kallas: Venemaa üritab monumente ära kasutada
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.