25. november 2011 kell 12:41

Torm paiskas Raekoja platsi kuuse pikali

Tugev tormituul paisaks täna kella kolme paiku ümber Tallinna raekoja platsile paigaldatud jõulukuuse, teatas Raepress.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul kukkus kuusk platsile paigaldatud lava suunas ja keegi inimestest vigastada ei saanud. Terveks jäid ka jõululaada ehitised. „Kesklinnavalitsus korraldab kuuse tuulekindlama püstitamise hiljemalt täna hilisõhtuks ja jõululaada avamine loodetavasti edasi lükku,“ ütles Klandorf.

Veidi enne kella 16.00 saabus kraana, mille abil kuuse püstitanud OÜ Kesklinna Pargid töömehed üritavad jõulupuud taas püsti saada. OÜ juhatuse liikme Silver Kallase sõnul pole kuusk esialgse vaatluse põhjal suuremaid kahjustusi saanud ning peale väikest iluravi võib 24 meetri kõrguse kuusehiiu taas püstiasendisse vinnata. „Kui tarvis töötame kogu öö, et jõuluturg homme kell 10.00 alustada võiks“ kinnitas Kallas.

Kesklinna vanema Mihhail Korbi sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega, sest 4,5 tonni kaaluv puu kujutas endast kukkudes tõsist ohtu nii möödakäijatele kui müügimajade juures askeldavatele turukaupmeestele. „Kui kuuse väljanägemine tõsiselt kahjustada sai, toimetame homse päeva jooksul kohale uue puu,“ lubas Korb.

Autor: 1706-aripaev

Hetkel kuum