Silvia Kruusmaa • 30. november 2011 kell 11:48

Bigbank kahekordistas kasumi

Tarbimislaenude pakkumisele spetsialiseerunud Bigbanki kasum oli III kvartalis oli 2,1 miljonit eurot, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 1,0 miljoni euro võrra enam. Kasum enne allahindlusi oli III kvartalis 4,2 miljonit eurot.

Bigbanki grupi III kvartali vahearuande kohaselt kasvas panga laenuportfell kvartaliga 9,7 miljoni euro võrra ehk 5,8% ja ulatus septembri lõpu seisuga 176,8 miljoni euroni. Laenuportfell kasvas kõigis riikides, kus pank tegutseb. Suurima panuse laenuportfelli kasvu andsid Bigbanki Soome ja Hispaania filiaal, teatas ettevõte. Koguvarade maht kasvas III kvartalis 11,6 miljoni euro võrra, ulatudes kvartali lõpu seisuga 221,8 miljoni euroni. Kohustuste maht ulatus 170,0 miljoni euroni, kasvades kvartali jooksul 9,5 miljoni euro võrra. Kohustustest moodustavad jätkuvalt suurima osa tähtajalised hoiused. Bigbanki intressitulud ulatusid samal ajal 9,2 miljoni euroni, suurenedes võrreldes eelmise aasta III kvartaliga 1,9 miljonit eurot. Intressitulude suurenemist toetas laenuportfelli kasv.  Klientide maksekäitumine III kvartalis võrreldes 2011.a eelneva kahe kvartaliga on paranenud ja nii makseid teostavate klientide arv kui ka laekumiste määr viivisportfellilt on stabiilselt kasvanud. Grupi mittetöötava portfelli osakaal kogu laenuportfellis on langenud. Bigbanki juhatuse esimees Targo Raus lausus, et panga laenuportfelli kasv tuleneb eeskätt ettevõtte geograafilisest laienemisest uutele turgudele. “Euroopa üldise majanduskeskkonna ebastabiilsus avaldab kindlasti mõju ka tarbimislaenude turule, kuid Bigbanki viimaste aastate konservatiivse krediidipoliitika tulemusena ei ole väliskeskkonna mõjud meie tegevusele täna nii tuntavad ja viimases kvartalis meie laenuportfelli kvaliteet paranes,” lausus Raus. Bigbank AS on Eesti kapitalil põhinev tarbimislaenudele spetsialiseerunud pank, millel on filiaalid Soomes, Lätis, Leedus ja Hispaanias. Bigbank pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias ja Saksamaal. Septembri lõpu seisuga andis Bigbank kokku tööd 538 inimesele viies riigis. Pangal oli kvartali lõpu seisuga kokku 30 esindust,  neist Eestis 10, Lätis 7, Leedus 10, Hispaanias 2 ja Soomes 1.

Hetkel kuum