• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa pangakapitali puudujääk on 115 mld eurot

  Euroopa pangandussüsteem on nõrgem, kui arvatud, selgus FT vahendatud värskest stressitestist.

  Euroopa Pangandusamet EBA teatas eile õhtul, et Saksamaa pankadel on kapitali puudu 13,1 miljardit eurot ehk ligi kolm korda rohkem, kui oktoobris toimunud stressitestis. Euroopas on kapitali puudujääk kasvanud 106 miljardilt eurolt 115 miljardile. Kapital tuleb kaasata tuleva aasta juuniks. Pankadel on aega 20. jaanuarini, et esitada plaan, kuidas kapitali kaasatakse.
  Saksamaa suuruselt teise panga Commerzbanki kapitali puudujääk on kasvanud kuue nädalaga 2,9 miljardilt 5,3 miljardile eurole. Nüüd ähvardab panka natsionaliseerimine. Saksamaa pangaliit aga teatas, et EBA on kaotanud usaldusväärsuse.
  Deutsche Banki kapitali puudujääk ulatub 3,2 miljardi euroni.
  Mahtude vähendamise ja kasumite kahanemise tõttu on Prantsuse pankade kapitalipuudus vähenenud 1,5 miljardi euro võrra 7,3 miljardile eurole, Portugali pankade oma miljardi võrra seitsmele miljardile. Belgia pankade puudujääk on kasvanud enam kui kahe miljardi võrra 6,3 miljardile eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.