Analüütikud: hoidke Venemaast eemale

Fredy-Edwin Esse, California 13. detsember 2011, 11:38

Vene aktsiad ja rubla ei kukkunud läbi enne massimeeleavaldusi saavutatud kahe nädala põhja, kuid analüütikute sõnul tasub vähemalt jõuludeni investoreil Venemaast eemale hoida.

Capital Economicsi arenevate turgude ökonomist Liza Ermolenko ütles CNBC-le, et nüüd on riskantsem Venemaale investeerida, sest "keegi ei tea, mis hakkab juhtuma".

"Kõik sõltub sellest, kas 24. detsembril tuleb sama suur rahvamass kokku ja jätkavad protestimist või annavad nad alla," viitas Ermolenko valimispettuste järel vallandunud meeleavaldustele paljudes Venemaa linnades.

Analüütikute sõnul on suurem osa protestijatest kõrgelt haritud, keskklassi inimesed, kes nõuavad demokraatiat ja vabadust, mistõttu ei mõju neile lubadused kõrgematest sissetulekust sedavõrd efektiivselt.

"Väga raske on öelda, aga ma arvan, et nad ei anna alla," ütles Ermolenko. "Kui sa juba korra  välja tulid, siis võid ka teist korda tulla. Ilmselt on nad siis veel vihasemad," selgitas ta.

"Kuna protestid on tekitanud nn keskklass, saab määravaks, kuidas riigijuhid pöörduvad nende poole, eriti seoses küsimustega nagu proportsionaalne versus progressiivne tulumaks," kirjutas ING ökonomist Simon Quijano-Evans uudiskirjas.

ING on andnud "neutraalse" soovituse Vene aktsiatele, kuidas Quijano-Evans arvab, et poliitiline mõju aktsiatele on keskpikas perspektiivis positiivne, sest see sunnib riigijuhte reformidega kiiremini edasi minema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2011, 09:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing