Vene valimised jätsid börsi külmaks

Romet Kreek 05. detsember 2011, 12:43

Venemaal selgusid valimistulemused, mis näitavad, et Putini Ühtne Venemaa on vähemuses, kuid kommunistid said kohti juurde.

Vaadates börsilt reaktsioone, siis need puuduvad. Micex indeks on tõusnud 0,2 protsenti ja RTS indeks 0,1 protsenti.

Mujal Euroopas valitseb oluliselt suurem rohelus. Stoxx 600 indeks on tõusnud 0,8 protsenti. Ühendkuningriigi aktsiaturg on tõusnud 0,6 protsenti, Saksamaa 0,8 protsenti, Prantsusmaa 1,2 protsenti, Hispaania 1,6 protsenti, Šveits 0,4 protsenti, Itaalia 2,2 protsenti. Põhjamaades on Taani aktsiaturg tõusnud 0,1 protsenti, Soome 1,1 protsenti, Norra 1,1 protsenti ja Rootsi 0,6 protsenti. Eesti aktsiaturg langes 0,4 protsenti, Leedu 0,7 protsenti, kuid Läti tõusis 0,4 protsenti.

Eriti tugevalt esinevad pangaaktsiad, välja arvatud Commerzbanki aktsia, mis on kukkunud üle nelja protsendi. Saksa valitsus olevat Spiegeli andmetel valmis reaktiveerima pankade päästmise fondi, kui Commerzbank ei suuda tuleva aasta esimesel poolaastal kaasata piisavalt kapitali.

Näiteks Briti FTSE 100 indeksis on kõik pjedestaalikohad enda kätte võtnud pangaaktsiad. Lloyds Banki aktsia tõusis 6,2 protsenti, Royal Bank of Scotlandi 4,5 protsenti, Barclays 3,4 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. December 2011, 12:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing