Estonian Cell investeerib 25 miljonit

Katre Pilvinski 19. detsember 2011, 12:20

Plaanime tuleval aastal investeerida konkurentsivõime säilimisse ning seda omavahendite arvel, märkis Estonian Celli finantsjuht Artjom Sokolov.

“Me ei plaani tuleval aastal laenu võtta, vaid plaanime enda vahendite arvel investeerida,“ sõnas Sokolov. „Investeerime konkurentsivõime säilimisse tootmise omahinna langetuse kaudu – protsessi efektiivistamine on märksõna,“ lisas ta.

Sokolovi sõnul hõlmab see seadmepargi uuendust. „Kokku räägime umbes 25 miljonist eurost kolme aasta jooksul. Investeerime kogunenud kasumi arvel.“

Finantsjuhi sõnul on investeeringute maht selle aastaga võrreldes oluliselt kasvanud. "Me investeerisime sel aastal väga vähe, tegime ettevalmistusi, mis on väga pikaajaline protsess, ja nüüd tõenäoliselt järgmine aasta alustame sellega. Ka tänavu tegime investeeringud omavahendite arvel,“ rääkis finantsjuht.

Eesti Pank teatas, et Eesti ettevõtete ja majapidamiste võlakoormus on 2011. aastal märgatavalt vähenenud. Ettevõtete võlakoormus SKP suhtes kahanes II kvartali lõpuks 115%ni ja majapidamistel 51%ni. Ka järgmisel aastal ületavad laenutagasimaksed uute laenude mahtu ning pangalaenude jääk kahaneb jätkuvalt.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2011, 12:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing