Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uuring: popimad kõneisikud on Pajula, Suitsu ja Paabut

  Finants- ja telekommunikatsioonisektori kõige aktiivsemad kõneisikud on SEB makroanalüütik Hardo Pajula, Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskuse juhataja Piret Suitsu ning Swedbanki makroanalüütik Annika Paabut, selgub kolmes Balti riigis Meedius Eesti, LETA ja TNS Emori tehtud uuringust.

  Uuring hõlmas pangandus-, kindlustus- ja telekommunikatsioonisektori ettevõtteid, mis on esindatud kõigis kolmes Balti riigis. Selle aasta üheksa kuu jooksul tsiteeriti ettevõtete esindajaid kokku 18 258 korral. Kõige sagedamini Swedbanki esindajaid. Keskmine tsiteerimiste arv kõneisiku kohta oli aga kõige suurem SEB-l (keskmiselt 22 korral).
  „Võrreldes Läti ja Leeduga on Eestis keskmisest suurem pangaesindajate tsiteerimiste osakaal (66%), Leedus aga kindlustusfirmade (28%) ning Lätis telekomi esindajate tsiteerimiste osakaal (25%),“ tõdes meediamonitooringufirma Meedius Eesti vanemanalüütik Peeter Peet.
  „Suur kõikumine riikide vahel on ka ettevõtete lõikes, näiteks kindlustusseltside BTA ja RSA puhul erinevad tsiteerimiste osakaalud riigiti mitu korda, samas kui Ergo vastav näitaja kõigis kolmes riigis on praktiliselt võrdne. Silma torkab ka Swedbanki domineeriv positsioon Eestis, kõige väiksemad on tsiteerimisosakaalude vahed Lätis,“ ütles Peet.
  Pangandus kaalub teised üles
  Kõikide Balti riikide kõneisikute edetabelis on väga suur osakaal panganduse esindajatel, mis moodustavad 60-75% kõneisikute TOP 20s olijatest. Leedu edetabelis domineerivad SEB esindajad (6), samas kui Lätis ja Eestis Swedbank (mõlemas riigis 7 esindajat). Leedu edetabelis oli 4 kindlustusfirmade esindajat, samas kui Eestis oli vaid üks (endine If Kindlustuse kommunikatsioonijuht Heidi Vilu) ning Lätis mitte ühtegi.
  Telekommunikatsioonisektori kõneisikutest jõudsid edetabelisse kolm (Kaja Sepp EMTst, Valdur Laid Elionist ja Kersti Gorstov Tele2st).
  Meedius Eesti teeb igapäevaselt ülevaadet finants- ja kommunikatsioonisektori ettevõtete meediakajastustest, kuid sellelaadne uuring on tänavu esmakordne. „Uuringutulemused näitavad selgelt, et seoses ebastabiilse majandusliku olukorra ja tarbijate kindlustundega on kasvanud ka avalikkuse huvi valdkonna asjatundjate selgituste järgi,“ nentis Meedius Eesti juhatuse liige Ahti Kaskpeit.
  Sihikul kümme firmat
  Perioodil jaanuar – september 2011 vaadeldi kokku kümne ettevõtte meediakajastusi Balti riikides: Nordea, SEB, Swedbank, Tele2, TeliaSonera Group (Teo LT, Omnitel, Lattelecom, LMT, Elion, EMT), BTA, ERGO, If, RSA Group (Lietuvos draudimas, Balta, RSA), Seesam. Uuring hõlmas kokku üle 500 erineva meediaallika trükimeediast, raadiost, televisioonist ja online meediast.
  Meedius on Eesti juhtiv meedia- ja äriseire firma, mis pakub juba üle kümne aasta kohalikele ja rahvusvahelistele organisatsioonidele Balti riikides ja põhjamaades  erinevaid meediaanalüüsi teenuseid, et aidata ettevõtetel paremini planeerida ja jälgida oma kommunikatsiooni- ja turundustegevusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Taastuvenergia tasu tõuseb 10 protsenti
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sesti kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sesti kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Ivar Veskioja: e-residentsus töötab, nüüd on aeg vallutada Euroopa turg
Kaheksa aastat toiminud e-residentsus on osutunud kasulikuks ja kasumlikuks, järgmise sammuna tuleks hakata äriregistris tunnustama teiste Euroopa Liidu (EL) riikide väljastatud elektroonilisi identiteete, kirjutab Teenusmajanduse Koja e-residentsuse töörühma juht Ivar Veskioja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Kaheksa aastat toiminud e-residentsus on osutunud kasulikuks ja kasumlikuks, järgmise sammuna tuleks hakata äriregistris tunnustama teiste Euroopa Liidu (EL) riikide väljastatud elektroonilisi identiteete, kirjutab Teenusmajanduse Koja e-residentsuse töörühma juht Ivar Veskioja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
EfTENi uue fondi puhasväärtus kasvas, oodata on uut väljamakset
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus oli oktoobri lõpus 10,99 eurot, kasvades kuuga 0,4%. Lähiajal on oodata väljamakset investoritele, mis on teine alates fondi loomisest.
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus oli oktoobri lõpus 10,99 eurot, kasvades kuuga 0,4%. Lähiajal on oodata väljamakset investoritele, mis on teine alates fondi loomisest.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Kas ennetada tööstressi või tegeleda tagajärgedega?
Vaimse tervise kuu on läbi, aga see ei tähenda sugugi, et vaimne tervis oleks sellega kuidagi korda saanud. Vastupidi: ees on ootamas rasked ajad – külm ja pime talv, teadmatus sõja asjus, toodete ja teenuste hinnatõusu tõttu ka majanduslikult keerulised ajad –, nii et pigem tasuks ennetavalt töötajate vaimsele tervisele rohkemgi tähelepanu pöörata.
Vaimse tervise kuu on läbi, aga see ei tähenda sugugi, et vaimne tervis oleks sellega kuidagi korda saanud. Vastupidi: ees on ootamas rasked ajad – külm ja pime talv, teadmatus sõja asjus, toodete ja teenuste hinnatõusu tõttu ka majanduslikult keerulised ajad –, nii et pigem tasuks ennetavalt töötajate vaimsele tervisele rohkemgi tähelepanu pöörata.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Taastuvenergia tasu tõuseb 10 protsenti
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sesti kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sesti kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.

Olulisemad lood

Tallinn tõmbab äriühinguid koomale
Tallin kavatseb ühendada ASi Tallinna Linnahall ASiga Tallinna Tööstuspargid ja lõpetada Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve SA tegevuse.
Tallin kavatseb ühendada ASi Tallinna Linnahall ASiga Tallinna Tööstuspargid ja lõpetada Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve SA tegevuse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.