Briti majanduskasv on ootamatult kiire

Romet Kreek 22. detsember 2011, 12:00

Briti majanduskasv kiirenes kolmandas kvartalis ootamatult, kuid Briti keskpanga teatel on ebatõenäoline, et kasvutempo jääb püsima.

Aastaga kasvas majandus kolmandas kvartalis 0,5 protsenti. Analüütikute eelistatumaks eelnenud kvartaliga võrreldud kasvuks kujunes 0,6 protsenti, mida on varasemalt 0,5 protsendilt veidi tõstetud. Ühendkuningriigi jooksevkonto puudujääk tegi kolmandas kvartalis rekordi.

Briti jooksevkonto puudujääk kasvas teise kvartali 7,4 miljardilt naelalt kolmandas kvartalis 15,2 miljardi naelani ehk 23,9 miljardi dollarini. See on suurim puudujääk alates arvutamise algusest 1955. aastal. Protsendina SKPsse on defitsiit suurim alates 1990. aastast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. December 2011, 16:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing