Rainer Saad • 22. detsember 2011 kell 17:01

Pimco hoiatab USA majanduse stagneerumise eest

Pacific Investment Management Co. suurima fondi juht Bill Gross usub, et Ameerika majandus võib järgmine aasta stagneeruda kui Euroopa võlakriis ning Hiina nõudluse aeglustumine avaldavad mõju maailma suurimale majandusele.

Pimco arvates võib USA majandus järgmine aasta kasvada 0-1%, Euroopa majandus kahaneda 1-1,5%. Hiina võib kasvada 6,75-7,25% ning globaalne kasv võib aeglustuda 1,5%-ni 2,5%-lt.

Pimco prognoos läheb vastuollu USA majandusnäitajatega, mis viitavad kasvamisele ka järgmine aasta. Täna avaldatud andmetest selgub, et juhtivamad majandusnäitajad tõusid novembris rohkem kui oodatud. Tööstuse ja tarbijakindluse kasv ning paranev eluasemeturg viitavad sellele, et Ameerika elab üle majanduslanguse Euroopas, kirjutab Bloomberg.

Bill Grossi Total Return Fund, mis on maailma suurim ühisfond, nägi see aasta 2,3 miljardit dollarit välja voolamas seoses investorite ebakindlusega. Fondi väärtus on 241 miljardit dollarit.

Selle aasta oktoobris saatis Gross klientidele kirja, kus ta mainis, et antud aasta on fondile olnud kehv. Gross jäi kõrvale USA riigivõlakirjadest selle aasta esimeses pooles ning jäi ilma rallist võlakirjaturul kui investorid haarasid ohutuid varasid seoses Euroopa võlakriisiga.

Gross on enda fondis võlakirjade, sealhulgas USA võlakirjade osalust 30. novembri seisuga suurendanud 23%-ni. 

 

Hetkel kuum