Rivo Sarapik • 7. juuni 2012 kell 5:24

Ilvese ja Krugmani sõnasõda sai rahvusvahelise tähelepanu

Rahvusvahelises meedias annavad elavat kõneainet Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese ägedad vastulaused USA majandusteadlasele ja Nobeli preemia laureaadile Paul Krugmanile.

Eesti presidenti ärritas Krugmani eilne postitus tema blogis, kus teadlane avaldas kahtlust, kas Eesti kokkuhoiupoliitika on kõige parem näide õigest majanduspoliitikast.

New York Timesis majanduskolumne kirjutav Paul Krugman avaldas eile oma blogis 67sõnalise kirjutise pealkirjaga "Eesti rapsoodia", milles ta küsib, kas Eestit tasub ikka vaadata kui kokkuhoiupoliitika edukuse näidisriiki, milleks riigi majanduskasv on ainest andnud. "Kohutav, depressiooni mõõtu kukkumine, millele järgneb märkimisväärne, kuid siiski mitte lõplik taastumine. Parem muidugi kui mitte mingisugune taastumine, seda küll – kuid kas seda võib nimetada majanduslikuks triumfiks?" küsib kolumnist.

Eesti president vastas kirjutisele rea emotsionaalsete Twitteri sõnumitega, kus nimetas Krugmanit "ennast täis, ülbeks ja üleolevaks", kes kirjutab asjust, millest ta midagi ei tea.

Ilves arvustas lühisõnumites Krugmani tooni ja märkis, et ta ei tea, millest räägib. "Ehk tähendab Nobeli preemia teie vallas seda, et te võite eksimatu autoriteedina esineda ja kuulutada minu riigi jäätmaaks."

Sõnumid avaldasid ka mitmed välisuudistekanalid.

Hetkel kuum