8. juuni 2012 kell 7:50

Krugmanile suur aitäh!

Neljapäeval lahvatas torm veeklaasis, kui nobelist Paul Krugman julges kahelda, kas Eesti majanduskriisist taastumine on ikka triumf või lihtsalt tubli saavutus.

Juba öösel vastu neljapäeva avaldas ärritunud president Toomas Hendrik Ilves sapiseid kommentaare, mis pälvisid laialdast tähelepanu ka rahvusvahelises meedias. Neljapäeva hommikul vastas Krugmanile sama kriitiliselt valitsuse pressikonverentsil – kuid vastupidiselt Ilvesele püüdes argumenteerida – ka rahandusminister Jürgen Ligi. Tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik avaldas koguni pika temaatilise analüüsi. Üha kasvav arvamuste, selgituste ja kommentaaride arv algatas elava diskussiooni.

Nii tulebki olenemata vastusest, kas Krugmanil on õigus, majanduseksperti tänada, et suutis meie arvamusliidrite veendumust ainuõigsuses raputada ja ühiskonnas sisulist arutelu tekitada.

Autor: Harry Tuul, Harry Tuul

Hetkel kuum