Sirje Rank • 25. juuli 2012 kell 7:00

Moody’s võib kärpida ka EFSFi reitingut

Pärast seda kui reitinguagentuur Moody’s hoiatas esmaspäeval, et Saksamaa, Holland ja Luksemburg võivad euroala hädalisi aidates oma tipptasemel reitingust ilma jääda, kärpis agentuur teisipäeval ka euroala ajutise päästemehhanismi EFSF Aaa reitingu väljavaate negatiivseks.

Fondi reiting sõltub nimelt garanteerivate riikide reitingutest.

Reitingu alanemise oht võib raskendada ka EFSFi järglasel, euroala alalisel päästemehhanismil ESM, tippreitingu saamist, kirjutas Wall Street Journal.

Samas ei pruugi reitingu alanemine alati kaasa tuua laenamiskulude kasvu. Nii on juhtunud näiteks USA, Prantsusmaa ja EFSFiga, mille jaoks laenuraha on teise suure reitinguagentuuri S&P reitingukärpest hoolimata alanenud.

Tähelepanuväärsem on Moody’se kriitika euroala kriisitõrjestrateegia aadressil - agentuur kritiseerib euroala liidrite reaktiivset ja aeglast reageerimist, mis ei pruugi kokkuvõttes olukorda stabiliseerida.

Hetkel kuum