Katre Pilvinski • 26. juuli 2012 kell 7:50

Ligi: "stabiilne" on parim tunnustus

Reitinguagentuur Moody’s kinnitas Eesti riigireitingu püsimist senisel kõrgel tasemel A1 stabiilse väljavaatega. Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul on see hetkel parim tunnustus Eesti rahandusele.

„Heitlikel aegadel on "stabiilne" parim võimalik tunnustus meie rahandusele ja majanduspoliitilisele järjepidevusele. Üle ei maksa reitinguagentuure hinnata, ent innustust maksab neist ammutada, nad on olulised ja neid kuulatakse igal juhul,“ kommenteeris rahandusminister Jürgen Ligi.

Moody’s tunnustas Eesti konservatiivset eelarvepoliitikat, madalat võlakoormust ja reservide olemasolu. Makromajanduslik tasakaal ja heal järjel pangandussüsteem leevendavad Moody’se sõnul oluliselt negatiivseid välismõjusid Eestile.

Eesti reiting võib Moody’se sõnul langeda, kui eurotsooni kriis süveneb.

Hetkel kuum