Alyona Stadnik • 8. august 2012 kell 14:12

SDE: ESMi eelnõu esitamine on häbiplekk valitsusele  

Sotsiaaldemokraadist rahanduskomisjoni aseesimees Rannar Vassiljev märkis, et Euroopa stabiilsusmehhanismi asutamislepingu ratifitseerimise seaduseelnõu läheb vastuollu põhiseadusega, mistõttu ei ole võimalik selle poolt hääletada.

Vassiljev ütles tänasel riigikogu istungil, et valitsus saatis riigikokku vigase eelnõu, mis sisaldab lausa riigiõiguslikke tobedusi. "Antud kujul ei saa me ESMiga liitumist toetada," rõhutas ta. "Nii piinliku eelnõu esitamine on häbiplekk valitsusele, eelnõu vastuvõtmine oleks häbiplekk riigikogule," sõnas ta.

Vassiljev arvates on järgmised arvamused naiivsed - ESM jääb jõustamata, siis see ei anna negatiivset signaali finantsturule, kindlasti ta seda teeb; ESMis peitub võti finantskriisi lahendamisele; Eesti antav garantii on kui investeering, millelt võib isegi dividende loota.

Hetkel kuum