Ave Lepik • 24. august 2012 kell 7:13

Poliitikas pettujate hulk kasvab

Vaatamata meedia jätkuvale tähelepanule rahastamisskandaalile, kasvas Reformierakonna toetus ka augustikuus. Samas kasvas jätkuvalt inimeste hulk, kes ei oska oma eelistust öelda.

ERRi uudistetoimetuse tellitud TNS Emori uuring kinnitas, et kui juunis oli Reformierakonna toetus 31 ja juulis 34 protsenti, siis augustis tõusis see 39 protsendile. Sellest kõrgem oli erakonna toetus viimati oktoobris 2010.

Kõigi teiste parlamendiparteide toetus augustis võrreldes kuu varasemaga langes. Sotsiaaldemokraatide toetus langes 25 protsendilt 20-le, Keskerakonnal 22 protsendilt 20-le ning IRL-il 15-lt 13-le protsendile.

Neid, kes vastasid küsitlusele "ei oska öelda", oli augustis juba 40 protsenti ehk kolmandiku võrra enam.

Emor küsitles ERRi uudistetoimetuse tellimusel 918 valimisealist kodanikku. Küsitlusperiood oli 1.-22. august.

Uuringufirma Saar & Poll juht Andrus Saar kirjutas juulis EPLis arvamusloos, et skandaali sattunud partei toetus ei suurene, vaid väheneb. "Aga ka siis, kui üle 40% valijaid ütleb, et ei toeta ühtegi parteid – just nii on asi praegu –, saab, juhul kui arvestada toetusnäitajaid arvutades vaid neid, kellel on parteiline eelistus olemas, jätta mulje, justkui skandaalid erakondade toetusreitingut ei mõjutaks," leidis ta.

Hetkel kuum