Sirje Rank • 13. september 2012 kell 16:57

Ardo Hansson: tugiostudele ranged tingimused

Kui mõne raskustes euroala riigi abistamise tingimused ei ole piisavalt ranged, ei pruugi Euroopa Keskpank oma õlga üldse alla pannagi, ütles Eesti Panga president Ardo Hansson.

„Kui meil on ees ühele riigile vastuvõetav programm ja me leiame, et see ei ole piisavalt range, on see ex ante meie jaoks põhjus, et öelda ei, Euroopa Keskpangast nad abi ei saa,“ ütles Hansson usutluses agentuurile MNI News.

„See oli üsna selgelt sõnastatud, mis liiki programme me eeldame ja pigem on need sellised, mis annavad välja täisprogrammi mõõdu, et Euroopa Keskpank sekkuks,“ vahendas agentuur Reuters.

Läinud nädalal teatas Euroopa Keskpank, et on valmis uuesti euroala riikide võlakirjaturul tugioste tegema, et alandada raskustes riikide laenukulusid. Kuid seda vaid tingimusel, et tugiostud toimuvad kahasse euroala päästemehhanismidega, millega kaasneb reformiprogramm abi saava riigi jaoks.

Hetkel kuum