Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kilvar Kessler: Tarmo Sild on kurjategija!

  Finantsinspektsiooni juhatuse liige Kilvar Kessler hinnangul on Tarmo Silla valimine Arco Vara juhatusse häbiks ja maineriskiks Eesti väärtpaberiturul ega käi kokku eetilise arusaamaga börsiettevõtte juhile esitatavatest nõuetest.

  „See oli väga suur üllatus, et Arco Vara hakkab juhtima süüdimõistetud advokaat,“ lausus Kessler.
  Ta tõi välja mõned faktid: faktiliselt on börsiettevõtte nõukogu õigustatud juhti valima, ta peab siin käituma ettevõtte parimais huvides ja tegema erinevate kandidaatide seast valiku, muu hulgas arvestama ka maineriskiga; faktiliselt on pistise vahendamises süüdi mõistetud isik valitud börsiettevõtte juhiks.
  "Kui valida börsiettevõtte juhti, siis peavad olema kandidaadid ning nende puhul peab kaaluma erinevaid asjaolusid – juhi oskusi, teadmisi ja kindlasti ka avalikku huvi üksuse, börsiettevõtte puhul juhi reputatsiooni suhtes," selgitas Kessler.
  Ta lisas, et Tarmo Sild on kurjategija, kes mõisteti paar aastat tagasi süüdi pistise vahendamise eest. "See on üsna räige usaldusevastane kuritegu. Seda fakti ei saa Arco Vara ega meie eirata," märkis Kessler.
  Kessler osaleb organisatsioonis „Finance Estonia, kus inimesed mõtlevad pidevalt, kuidas kapitaliturgu investorile atraktiivsemaks muuta. "Vaatame, mida on teised emitendid Eestis teinud – nad on olnud oma tegevjuhtide valimisel üsna vastutustundlikud. Mina ei tea, et oleks valitud sellise usaldusevastase kuriteo sooritanud isik börsiettevõtte juhiks," lausus ta.
  Kessler ei usu ka seda, et pensionifondid, kes Arco Varas osalevad, aktiivselt toetaksid seda, et neil on pehmelt öeldes kummalise mainega juht börsiettevõttel.
  Ta lisas, et kõike ei saa mõõta rahas, kui saaks, siis võiks soovitada meie pensionifondidel investeerida narkokartellide toimetamisse. "Mina olen aru saanud, et meie pensionifondide juhid on eetilised inimesed ja valivad investeeringuid ning teevad jõupingutusi, tegemaks parimaid valikuid, keda nad oma investeeringuid kontrollima või juhtima lasevad," selgitas Kessler.
  "Loomulikult, need inimesed, kes on süüdi mõistetud, neile tuleb anda võimalus tagasi pöörduda ja teha tööd – see on arusaadav. Minu jaoks on küsimus selles, kas börsiettevõtte juhina töötav paar aastat tagasi usaldusevastase kuriteo sooritanud isik, kas see mitte pole too much too soon," lausus Kessler.
   
 • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Eesti meediaettevõtted asutasid kollektiivse esindamise organisatsiooni
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
Seadusemuudatus ei luba pangakontot heast peast kinni panna
Seadusemuudatus paneb paika pangad, kes on kohustatud inimestele põhimakseteenust osutama ja ka hädaolukorras makseteenused tagama – praegu on nimekirjas SEB, Swedbank, Luminor, LHV ja Coop Pank.
Seadusemuudatus paneb paika pangad, kes on kohustatud inimestele põhimakseteenust osutama ja ka hädaolukorras makseteenused tagama – praegu on nimekirjas SEB, Swedbank, Luminor, LHV ja Coop Pank.