Kristi Malmberg • 17. oktoober 2012 kell 12:48

Arco: valisime Silla aktsionäride huvides

Arco Vara kinnitusel kaalusid nad juhi valikul kõiki asjaolusid ja langetasid valiku lähtudes aktsionäride huvidest.

Arco Vara teatas eile, et ettevõtte senine juht Lembit Tampere lahkub ning uueks juhiks saab eksadvokaat Tarmo Sild, kes on riigikohtus Rävala kinnistu süüasjas süüdi mõistetud. Täna reageerisid sellele teravalt Tallinna börs ja finantsinspektsioon, väites, et kurjategija ei sobi börsiettevõtte juhiks.

Arco Vara saatis täna börsiteate, milles soovis täpsustada fakte Arco Vara uue juhataja Tarmo Silla karistatuse kohta. Ettevõte tõi nõukogu esimehe Richard Tominga allkirjastatud teates välja järgmist:

1. Tarmo Silda on karistatud Karistusseadustiku § 295 lg 1 sätestatud kuriteo toimepanemise, s.o. pistise vahendamise eest rahatrahviga summas 102 870 krooni (ca 6575 EUR). Kohtuotsus jõustus 26.05.2010.

2. Tarmo Sild maksis talle määratud rahatrahvi ära 2.06.2010. Isiku karistatus Karistusseadustiku § 295 lg 1 sätestatud kuriteo toimepanemise eest kustub vastavalt seadusele kolme aastaga arvates karistuse kandmisest.

3. Kuritegu pandi toime 2006.a. suvel. Vastavalt süüdistusaktile, ei tekitatud kuriteoga riigile varalist kahju.

4. Tarmo Sild ei lahkunud Eesti Advokatuurist kohtu otsuse alusel, nagu on ajakirjanduses ekslikult väidetud. Tarmo Sild lahkus Eesti Advokatuurist omal soovil 12.01.2010. Lahkumisavalduse põhjusena tõi Sild, et «pärast kümmet aastat töötamist advokaadina olen keskendunud järjest enam äritegevusele minu osalusega ettevõtetes, millest mõned tegutsevad väljaspool Eestit.»

5. Arco Vara nõukogu kaalus juhatuse liikme valikul nii eeltoodud asjaolusid, kui ka seda, et esikohale tuleb seada AS Arco Vara ja tema aktsionäride huvid tänases olukorras, mida on 16.10.2012 börsiteates juba kommenteeritud.

 

 

Hetkel kuum