Laura Mallene • 23. oktoober 2012 kell 14:34

Mõju avaldas Rootsi ja Soome turg

ASi Standard juhatuse esimees Enn Veskimäe sõnul on Bellus furniture Kose tehase sulgemise põhjus Soome ja Rootsi turgude langused.

“Kuna nad [Bellus furniture – toim.] olid tõenäoliselt siiski põhiliselt Soome-Rootsi turul, siis ma arvan, et Rootsi ja Soome turu langus on neid puudutanud. Nad kasvasid väga kiirelt, buumi ajal oli nõudlus väga suur jaekaubanduses,” märkis Veskimägi.

Veskimäe hinnangul ei lähe Eesti jaekaubandusel praegu kõige paremini. “Kui ma loen igasugu majanduskommentaare ja –prognoose, mis puudutavad Soomet ja Rootsit, siis nad on kogu aeg oma majandusprognoosi kahandanud. Ma eeldan, et müügi- ja turu vähenemisega seoses selline otsus tulnud,” sõnas Veskimägi. “Niisugust otsust niisama ei tehta. See on üsna tõsine otsus. See tähendab, et mingi turg on kokku tõmmanud.”

Veskimägi märkis, et Standardit Soome ja Rootsi turud ei mõjuta. “Standard ei ole jaeturu müüja. Kui räägime hotellide ja igasugu avalike kohtade sisustamisest, siis võib öelda, et meie turg on Euroopa ja Venemaa,” sõnas Veskimägi.

Hetkel kuum