• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõju avaldas Rootsi ja Soome turg

  ASi Standard juhatuse esimees Enn Veskimäe sõnul on Bellus furniture Kose tehase sulgemise põhjus Soome ja Rootsi turgude langused.

  “Kuna nad [Bellus furniture – toim.] olid tõenäoliselt siiski põhiliselt Soome-Rootsi turul, siis ma arvan, et Rootsi ja Soome turu langus on neid puudutanud. Nad kasvasid väga kiirelt, buumi ajal oli nõudlus väga suur jaekaubanduses,” märkis Veskimägi.
  Veskimäe hinnangul ei lähe Eesti jaekaubandusel praegu kõige paremini. “Kui ma loen igasugu majanduskommentaare ja –prognoose, mis puudutavad Soomet ja Rootsit, siis nad on kogu aeg oma majandusprognoosi kahandanud. Ma eeldan, et müügi- ja turu vähenemisega seoses selline otsus tulnud,” sõnas Veskimägi. “Niisugust otsust niisama ei tehta. See on üsna tõsine otsus. See tähendab, et mingi turg on kokku tõmmanud.”
  Veskimägi märkis, et Standardit Soome ja Rootsi turud ei mõjuta. “Standard ei ole jaeturu müüja. Kui räägime hotellide ja igasugu avalike kohtade sisustamisest, siis võib öelda, et meie turg on Euroopa ja Venemaa,” sõnas Veskimägi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Bank of America kasvatas kasumit kolmandiku võrra
Bank of America aasta viimase kvartali kasum kasvas 30 protsenti, millele aitas kaasa laenumahtude kasv ning ühinemiste ja ülevõtmiste turu aktiivsus, vahendab Reuters.
Bank of America aasta viimase kvartali kasum kasvas 30 protsenti, millele aitas kaasa laenumahtude kasv ning ühinemiste ja ülevõtmiste turu aktiivsus, vahendab Reuters.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aastaga ligi veerandi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.
Tallinna linnaettevõtte juhatuse liige sai süüdistuse
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.