31. oktoober 2012 kell 15:20

Müügikeelu kadumine viis Facebooki langusse

Facebook Inc.’i aktsia hind tegi viimase enam kui 5 nädala suurima languse, kui muretseti, et töötajad müüvad kauplemiskeelu alt vabanenud aktsiad maha, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Facebooki aktsia hind langes 5%, 20,94 dollari peale kell 9:31 New Yorki aja järgi. Täna on esimene kauplemispäev, peale 29. oktoobril lõppenud 229 miljoni aktsia müügikeeldu. Orkaan Sandy tõttu ei toimunud viimasel 2 päeval kauplemist.

Facebooki aktsiate müügikeeld pidi ära hoidma ettevõtte börsile tulekul aktsiate üleujutuse. Praegused ja endised Facebooki töötajad, kelle aktsiatega täna on võimalik kaubelda, on pidanud nägema oma aktsiate väärtuse langust, kui 26. oktoobri seisuga oli ettevõtte aktsia hind langenud 42%. Arvatakse, et nii mõnedki, kel nüüd on võimalik oma aktsiatega kaubelda, sooviksid need hea meelega maha müüa.

Koos 29. oktoobril vabanenud 229 miljoni aktsiaga on nüüd ringluses ligi miljard Facebooki aktsiat. Aasta lõpuks peaks müügikeelu alt vabanema veel 960 miljonit aktsiat ja 2013. aasta mail veel lisaks 47,3 miljonit aktsiat.

Facebooki aktsia hind oli USA kauplemispäeva keskpäeval -3,52%, 21,17 dollari peal.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum