Rainer Saad • 1. november 2012 kell 6:31

Investorid elasid Sandy üle

Eile algas orkaan Sandy poolt põhjustatud purustuste likvideerimine ning täna ootab Euroopa börse pisut kõrgem avanemine. 

Normaalsus on tasapisi pöördumas USA aktsiaturgudele, mis avanesid eile pärast Sandy poolt põhjustatud kahepäevast kauplemisseisakut. USA börsiindeksid lõpetasid mõned punktid all ning S&P 500 lõpetas päeva ilma muutuseta. 

Londoni börs avaneb täna 7 punkti üleval, Saksamaa börs 3 punkti üleval ja Prantsusmaa börs 1 punkt üleval.

Euroopas on taaskord tähelepanu keskmes Kreeka, kuna eurotsooni rahandusministrid leppisid kokku, et pikendatakse Kreeka laenude tagasimaksmise tähtaega. Kuna Ateena eelarvekava ületab nüüd IMFi „halvimat stsenaariumi”, siis ei jää eurotsoonil muud üle, kui pikendada tingimusi. IMFi prognoosi kohaselt võib Kreeka riigivõlg järgmisel aastal kerkida 171 protsendini SKP-st, Kreeka valitsus prognoosib riigivõlaks 189 protsenti SKP-st.

Hiina ostujuhtide indeks (PMI) tõusis septembri 49,8-lt oktoobris 50,2-ni. Näitarv üle 50 näitab kasvu. Aasia börsidest tõusis kõige enam Shanghai börs, mis rallis 1,7%. Jaapani Nikkei tõusis 0,2%, Hongkongi Hang Seng tõusis 0,6%. Korea Kospi langes 0,7%, Singapuri börs langes 0,3%. Austraalia börs oli 1,3% miinuses.

Täna teatavad majandustulemused Ekspress Grupp (või 2. nov.), PKC Group, Atria ja Lemminkäinen. Baltika teatab oktoobri müüginumbrid. Majandustulemused teatavad ka Lloyds Banking Group, Royal Dutch Shell, BT Group Plc ja BSkyB.  

 

Hetkel kuum