Kristi Malmberg • 13. november 2012 kell 7:58

Gross sai Koeru kõrtsi endale

Tankistiks peetud Koeru kõrtsihoone ostja müüs selle suurärimees Oleg Grossile.

Koeru kõrtsihoone vahetas jälle omanikku. Septembri lõpul Järva tarbijate ühistult hoone ostnud noor tallinlane Timo Tehvo allkirjastas 25. oktoobril lepingu, millega müüs hoone OG Elektrale, mille omanik on suurärimees Oleg Gross, kirjutab Järva Teataja.

Koeru Kaja andmeil lubas Oleg Gross valla esindajatega kohtudes uut poodi kõrtsihoonesse juba jaanuaris-veebruaris. Lahtine on veel maja endise kondiitripoole saatus, kus oleks võimalik pakkuda toitlustust, kuid sellest vallalehe andmeil OG Elektra huvitatud pole.

Oktoobri alguses kirjutas Järva Teataja, et ilmselt on Koeru kõrtsihoone uueks omanikuks märgitud isik Timo Tehvo siiski vaid vahelüli skeemis ning ärimees Oleg Grossi pood võib vanas kõrtsihoones uksed avada juba jaanuaris.

Järva tarbijate ühistu müüs Koeru kõrtsihoone kinnisvarabüroo vahendusel viiekohalise summa eest noorele tallinlasele, kuid Koeru kõrtsihoone vastu tunneb jätkuvalt huvi ka OG Elektra.

"Tahtsime hoonet osta kohe, kui müügiteavet nägime, aga jäime hiljaks," väitis Gross oktoobri algul. Ta kinnitas, et käis Paides Muinsuskaitseameti Järvamaa vaneminspektori Tiit Schvede juures hoone seisust ja renoveerimistöödest rääkimas ning soovib koos temaga hoonet ka kohale vaatama minna. "Kui hoone sobib meile tehnoloogiliselt ja seal saab toidupoe avada, siis loomulikult oleme hoone üleostmisest huvitatud," ütles ta.

Timo Tehvo eitas kuu aega tagasi nii-öelda tankistiks olemist ja kinnitas, et Oleg Gross pole temaga ühendust võtnud ega hoone ostust rääkinud.

 

Hetkel kuum