3. detsember 2012 kell 21:00

Rosimannustel kaelas üle 500 000 eurone hagi

Eile esitas Autorollo, keda esindab advokaadibüroo LEXTAL, Harju maakohtule üle 500 000eurose tsiviilhagi. Teiste seas esitati hagi ka keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse vastu.

Pankrotitoimkonna esimehe Ingmar Pärna sõnul esitas toimkond Harju maakohtule ligi poole miljoni eurose tsiviilhagi Keit Pentus-Rosimannuse, Rain Rosimannuse, Väino Pentuse, Siim Roode, firma Roode&Partnerid ja advokaadibüroo MAQS vastu.

“Need isikud on seoses Autorollo pankrotiga kasutanud oma mõju ettevõtte juhatusele ja põhjustanud sellega kahju nii Autorollole kui ka võlausaldajatele,” ütles Pärn.

Kiri tõendab seotust. Ta lisas, et ühe olulise tõendina on neil olemas kirjavahetus, mille kohaselt olid   Keit Pentus-Rosimannus, Rain Rosimannus ja Siim Roode ettevõttes toimunuga kursis. Ta tsiteeris näitena Pentus-Rosimannuse 2010. aasta 20. aprillil saadetud e-kirja Autorollo raamatupidajale.

“Nagu te ilmselt teate, pole firma seis eriti kiita ja tegeleda on vaja paraku iga päev. Nende asjaolude sunnil olen sunnitud nii kaua ise, koos paari nõustajaga, sellega tegelema, kuni Väino tervis taastub. Janos Sillamaa (Autorollo juhatuse liige – toim) on asjaga kursis. Paluksin teilt nii kiiresti kui võimalik edastada Autorollo ostu- ja müügi reskrontod (õige peaks olema reskontro-laekumised ja -maksmised – toim), samuti Autorollo põhivarade, võlgade ja laenujääkide nimekiri,” kirjutas Pentus-Rosimannus.

Pärn selgitas et nad esitasid tsiviilhagi olemasolevate tõendite põhjal, mille üheks osaks ongi mahukas kirjavahetus. “Olemasolevate tõendite valguses on hagi põhjendatud,” ütles Pärn.

 

Taust

Autorollo pankrot

Eelmisel nädalal kirjutasime, kuidas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isa firmast Autorollo viidi väidetavalt pankroti ajal firmast välja autopark ja anti kahtlaseid sularahalaene.

Hetkel kuum