12. detsember 2012 kell 9:11

Unileveri juht: Euroopat ootab 10 aastat stagnatsiooni

Maailma suurima jäätisetootja Unileveri tegevjuht Paul Polman ütles, et Euroopat ootab kümme aastat majanduslikku stagnatsiooni, samas kui USA maadleb vaeste klassi tõusuga, kes sõltuvad valitsuse abist.

"Meid ootab Euroopas ees vähemalt kümme aastat aeglast majanduskasvu ja ma ei näe, et see muutuks," ütles Polman intervjuus Bloombergile. "Kui sa juhid sellist äri nagu mina ja ei eelda seda, siis sa lihtsalt lollitad iseennast," lisas ta.

Euroopa huvides ma loodan, et ma eksin, kuid isegi praegu on seda arvesse võttes meie stardipositsioon parem, ütles Polman. "On tähtis, et me näeks asju reaalselt," kinnitas Unileveri juht.

Maailma suuruselt kolmanda tarbekaupade tootja juhi sõnul on langev tarbijakindlus USAs pannud inimesed muretsema ja maailma suurim majandus saab ennast õnnelikuks pidada, kui suudetakse saavutada 2%ne majanduskasv.

Kuna USAs sõltub 46 miljonit inimest valitsuse toetustest toidu ostmiseks, siis üritatakse midagi kokku kraapida, et kuu ära elada.

Axe deodorantide ja Hellmann'si majoneeside valmistaja teenib umbes 16% enda 50 miljardi eurosest aastakäibest USAst ja 25% Euroopast sel aastal, prognoosivad analüütikud.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum