Marta Jaakson • 11. jaanuar 2013 kell 7:58

Vitsur tulumaksu kaotamist ei toeta

Majandusanalüütik Heido Vitsuri arvates ei oleks eraisiku tulumaksu kaotamine põhjendatud.

„Üksikisiku tulumaks ei sündinud lõppude lõpuks tühjale kohale,“ ütles Vitsur ja selgitas, et üksikisiku tulumaks on mehhanism, mis lubab tulusid ümber jaotada ning mingil määral sissetulekulõhesid ületada. 

„Kuivõrd selline ümberjaotav mehhanism on vajalik, siis temast loobuda ei saa,“ kinnitas Vitsur. Ta seletas, et juhul, kui tahetakse, et lõhed inimeste vahel, inimeste sissetulekute kategooriates veel suureneks, siis eraisikutulumaksust loobumine sobiks, kui aga leitakse, et olukord on niigi selline, et lõhed väikese ja suure grupi vahel on kasvanud sotsiaalselt häirivaks, siis eraisiku tulumaksu kaotada ei saa.

Äripäev küsis ajendatult täna avaldatud arvamusartiklist „Kaotame eraisiku tulumaksu“, mida arvavad majandusinimesed eraisiku tulumaksu kaotamisest?

Hetkel kuum