Laura Mallene • 10. aprill 2013 kell 14:45

Ülo Tulik: võime riigikogulase palga nulli ka viia

IRLi fraktsiooni kuuluv riigikogulane Ülo Tulik sõnas, et ei arva mõttest riigikogulase palka vähendada mitte midagi head.

„Ma ei oska selle korda midagi head arvata. Me võime nulli ka viia riigikogulase palga, ega selle tõttu keskmine palk tõuse,“ sõnas Tulik. „Võime riigikogu ka ühiskondlikul alusel tööle panna.“

Tulik nentis, et muidugi võiks keskmine palk tõusta. „Kõige parem oleks, kui keskmine palk oleks sama hea kui Soomes. Loomulikult me tahame seda! Aga teine asi on see, kuidas majandus järgi tuleb, mis meil päeva lõpuks rahakotis on. Kui vaatame põhja poole, siis neil on keskmine palk kõrgem kui riigikogulase oma. Loomulikult tahame seda. Aga ma ei usu, et riigikogus palganumbri vähendamine seda aitab,“ sõnas Tulik.

Äripäeva peadirektor Igor Rõtov pani täna ilmunud kolumnis ette, et riigikogu liikme palka võiks kärpida kaks korda ja taastada see praegusel tasemel alles siis, kui keskmine palk on kaks korda tõusnud. Uus riigikogu lihtliikme palk oleks sellisel juhul praegu 1737 eurot.

Hetkel kuum