Laura Mallene • 11. aprill 2013 kell 6:02

Riigikogulane Kreisman: õiglustunne nõuaks meile miinimumpalka

IRLi fraktsiooni kuuluv riigikogulane Kaja Kreisman sõnas, et kui tahame valija õiglustundega kooskõlas olla, peaksime riigikogulastele kohe miinimumpalga määrama.

Äripäeva peadirektor Igor Rõtov pani eile ilmunud kolumnis ette, et riigikogu liikme palka võiks kärpida kaks korda ja taastada see praegusel tasemel alles siis, kui keskmine palk on kaks korda tõusnud.

”Saan artiklist aru nii, et ettepanekut tegema ärgitas peadirektorit valijate õiglustunne," ütles Kreisman.

"Kui arvestame tavainimese suhtumist riigikogulasse ja tahaksime valijate õiglustundega kooskõlas olla, siis peaksime riigikogu liikme tasu ikka miinimumpalgaga võrdsustama,” vastas Kreisman e-kirja teel.

Seda võiks ju Kreismani sõnul eksperimendi mõttes katsetada ja siis saaks kohe mõõta, kuidas seadused oluliselt paremaks lähevad - ja tänu oluliselt parematele seadustele Eesti keskmine palk kiirelt kasvama hakkab.

E-kirja lõpus küsib Kreisman, et kas Äripäev suudab tuua näite, kus ettevõtte või mõne asutuse juhtkonna palkade vähendamine on tõstnud ettevõtte käivet ja keskmist palka.

Kreisman sai riigikogu liikmeks pärast Tõnis Lukase tööleasumist Eesti Rahva Muuseumi direktorina. Lukase asemel oleks pidanud Toompeale minema Mihhail Lotman, kes aga kohast loobus. Nii saigi Kaja Kreismanist rahvasaadik.  

Hetkel kuum