Laura Mallene • 10. aprill 2013 kell 11:22

Laanet: mida annaks riigikogu liikme palga vähendamine?

Fraktsiooni mittekuuluv riigikogu liige Kalle Laanet ei mõista, millist eesmärki kannaks riigikogu liikme palga alandamine.

Äripäeva peadirektor Igor Rõtov pani täna ilmunud kolumnis ette, et riigikogu liikme palka võiks kärpida kaks korda ja taastada see praegusel tasemel alles siis, kui keskmine palk on kaks korda tõusnud. Uus riigikogu lihtliikme palk oleks sellisel juhul praegu 1737 eurot.

Laanet küsis seepeale vastu, et mida see annaks. ”Kas see annaks selle, et riigikogu liige hakkab paremini tööd tegema? Või kuidas näeb kolumni kirjutaja, et see mõjutaks Eesti arengut?” arutles Laanet ja tõi paralleeli: kui Äripäeva müük läheb halvasti ja omanik ütleb, et kõigil ajakirjanikel võtame palka maha seni, kuni müük on taastanud ja paranenud – kas see motiveerib siis paremini töötama?

Hetkel kuum